Att grilla mat ute i naturen är trevligt. Det finns även andra saker att grilla på pinne än bara korv.
Vad sägs om grillad potatis:
Ingredienser:
2 st stora potatisar eller 4 små
olja
st salt
svartpeppar
Gör så här:
1. Skrubba och skölj potatisen väl. Skiva i centimetertjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter tills de nästan är genommjuka.
2. Tag upp, kyl under rinnande vatten, torka, vänd i olja, grilla på grillpinne.
Eller varför inte testa att göra pinnbröd:
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
1 krm salt
2 krm bakpulver (valfritt)
Tillbehör: 1/2 dl sylt eller honung
30 gram smör
Tillagning
Blanda salt och mjöl samt ev. bakpulver i en bunke och späd med vatten till en deg.
Packa degen förslagsvis i en liten plastpåse.
Fixa en pinne att rulla degen runt.
Forma avlånga ca 1 cm diameter och 20 cm långa bitar av degen. Linda runt toppen och sedan ner runt grillpinnen i en spiral - kläm fast degen.
Grilla pinnbröden 5 minuter runt om så att pinnbröden får färg och är genombakt.
Låt svalna så att du kan ta i brödet. Pilla försiktig loss brödet ev. kan du ta tag i det och vrida loss det försiktigt.
Ta av och fyll pinnbrödets hål med en klick smör samt någon tsk honung eller sylt samt njut direkt.