Nybörjarmisstag inom camping

Vi var alla nybörjare en gång... och jag tror att alla har gjort ett eller två misstag på sina campingäventyr. Camping behöver inte vara komplicerat, och det är inte raketvetenskap, men som nybörjare kan det vara lite överväldigande att lämna din komfortzon för att prova något nytt. Det är där vi kan hjälpa dig.

Nedan är några misstag du kan göra när du är ny och tips om hur du undviker dem (eller åtminstone minimerar chansen att de inträffar).

Tips nummer ett - Du undersöker inte vart du ska

Camping är tänkt att vara avslappnat och roligt men det blir inte så om du inte är beredd på vart du ska.

Läs på vart du ska, förhållanden, väder och faciliteter (vatten, toaletter, campingplatser).

Spontanitet är bra när man campar, men mycket ansträngning kan läggas på att ta dig från A till B, så ta dig tid att se till att du ger dig själv den bästa chansen att ha det bra. Detta blir viktigare om din tid är begränsad för campingresan.

Lite läxor i början är en viktig del av din campingresa. Det behöver inte ta timmar, men en snabb titt på vissa webbplatser, ett telefonsamtal eller e-post kan bara hjälpa ditt campingäventyr att börja smidigare.

Tips 2: Du testa inte din utrustning innan du beger dig hemifrån

Sätt upp ditt tält minst en gång på din bakgård.

Prova det nya ljuset.

Ta reda på hur kaminen fungerar.

Inget värre än att ta sig till en camping och få reda på att även om det såg ut att vara en grundläggande utrustning, måste du faktiskt vara en Rhodes-forskare för att kunna använda den. Eller ännu värre, det fungerar inte alls och den utrustningen var avgörande för din matlagning!!

Det är OK att vara nybörjare på camping - det var alla en gång - men att läsa instruktionerna på campingen om hur man gör något för första gången är inte en perfekt start på resan. Du vill inte förlita dig på instruktioner som kan flyga iväg eller gå vilse precis när du behöver dem.

Att prova din utrustning i förväg, i bekvämligheten av ditt hem, är verkligen viktigt. Förutom att veta hur det hela fungerar, hindrar det dig från att se ut som en total nybörjarcampare.

Tips 3: Du fryser heka natten i tältet

Fel sängkläder eller fel sovsäck kan göra ditt liv riktigt surt.  Du kommer att behöva tänka noga på väderförhållandena du kommer att sova i, din egen kroppstemperatur (t.ex. är du en kall eller varm sovare) och sedan köpa rätt.

Läs på om hur du väljer rätt utrustning för dig. Rusa inte in och köp något utan lite eftertanke och kunskap, annars kan du få utrustning som inte passar dig och din campingstil.

Tips 4: Du glömmer bort att det hela ska vara roligt

Den viktigaste punkten om camping – det är meningen att det ska vara roligt för alla.

Det kommer ju inte att bli som hemma och att vissa bekvämligheter kanske inte är tillgängliga, barnen kommer att bli smutsiga under de första 10 minuterna efter ankomsten och sova  nära med familjemedlemmar kan vara utmanande(!!).

Men bortsett från dessa trivialiteter, kom ihåg att du är där för att njuta av den vackra naturen, spendera tid med din familj och uppleva livet borta från där du annars bor.

Så skratta åt misstagen (och lär av dem), och bli inte desillusionerad om din tidiga campingupplevelse inte är perfekt.

20 Mar 2023